Elise Mertens stoot door naar tweede ronde Roland Garros

door
Belga
Leestijd 2 min.

Elise Mertens (WTA 16) heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros, na een partij die over twee dagen werd afgewerkt. Ze haalde het uiteindelijk in drie sets met 6-7 (9/11), 7-6 (7/4) en 6-0 van de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 92). De wedstrijd duurde 3 uur en 1 minuut. De 22-jarige Limburgse mocht vandaag bij 3-0 en een dubbele break voorsprong in de derde set trachten de klus te klaren tegen de tien jaar oudere Lepchenko. En Mertens deed dit met verve. Ze ging opnieuw door de opslag van Lepchenko en won de laatste set met 6-0. Het was de eerste confrontatie tussen beide speelsters.

Zestiende reekshoofd Mertens ontmoet in de tweede ronde de Britse Heather Watson (WTA 80). Die ontdeed zich in 1 uur en 2 minuten met 6-3 en 6-0 van de Française Océane Dodin (WTA 139). Tegen Watson speelde Mertens twee keer eerder, telkens op hardcourt, en twee keer trok ze aan het langste eind. Vorig jaar versloeg ze de 26-jarige Watson in de kwartfinales in Luxemburg met tweemaal 6-4 en in januari van dit jaar won ze in de halve finales in Hobart met 6-4, 1-6 en 6-2.

Vorig jaar moest Mertens bij haar eerste deelname aan Roland Garros in de derde ronde inpakken na een nederlaag tegen Venus Williams (WTA 9).

Eerder op de dag slaagde Yanina Wickmayer (WTA 105) er niet in de eerste ronde te overleven. Ze verloor in de openingsronde in twee sets van de Australische Samantha Stosur (WTA 90): 6-2 en 6-4. Vanavond werkt Alison Van Uytvanck (WTA 46) haar eersterondepartij af tegen nog een Australische: Isabelle Wallace (WTA 245). Gisteren wist Kirsten Flipkens (WTA 65) door te stoten naar de tweede ronde. De Kempense haalde het in twee sets van de Duitse Tatjana Maria (WTA 64): 7-6 (7/1) en 6-4.

bron: Belga