Eintracht Frankfurt neemt afscheid van clubicoon Alexander Meier

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alexander Meier zal volgend seizoen niet meer uitkomen voor Eintracht Frankfurt. Dat bevestigde de Duitse club op haar website. Het contract van het clubicoon zal niet verlengd worden. De 35-jarige Meier verlaat zo na veertien seizoenen de club. De schaduwspits, die zijn eerste stappen in het professioneel voetbal zette bij Hamburg en St.Pauli, arriveerde in de zomer van 2004 bij Frankfurt, op dat moment actief in de Tweede Bundesliga. Hij ontpopte zich meteen tot een onmisbare pion in de elf van Frankfurt en bewerkstelligde in zijn eerste seizoen al de promotie naar de Bundesliga. Sindsdien bleef hij Frankfurt altijd trouw, ook bij een nieuwe degradatie in 2011.

Meier speelde in totaal 379 officiële wedstrijden voor Frankfurt, waarin hij 137 keer scoorde. Dit seizoen was echter al het seizoen te veel. Door veelvuldig blessureleed kwam de aanvaller maar tot één optreden in het eerste elftal. Hij mocht begin mei drie minuten invallen tegen zijn ex-club Hamburg, waarin hij prompt meteen de netten vond.

Dat de club nu niet meer met hem verder wil, voelt Meier bitter aan. "Ik was graag gebleven", liet hij optekenen op de clubwebsite. "Iedereen weet dat. Ik voel me nog fit en heb de afgelopen maanden heel hard gewerkt. Maar ik respecteer de beslissing van de club. Ik ben Eintracht Frankfurt erg dankbaar voor de voorbije veertien jaar. Het was mijn sportieve thuis, ik was steeds trots met de adelaar op mijn borst te mogen spelen."

Bron: Belga