Alison Van Uytvanck stoomt door naar tweede ronde Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alison Van Uytvanck (WTA 46) heeft zich vandaag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De Vlaams-Brabantse won in de eerste ronde in twee sets van de Australische Isabelle Wallace (WTA 245): 6-1 en 6-0 na amper 52 minuten. Wallace had een wildcard gekregen voor het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

In de tweede ronde treft Van Uytvanck de winnares van het duel tussen het Duitse elfde reekshoofd Julia Görges (WTA 11) en de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 32). Van Uytvanck behaalde drie jaar geleden de kwartfinales op het Parijse gravel, haar beste prestatie op een grandslamtoernooi tot nu toe.

Eerder op de dag slaagde Yanina Wickmayer (WTA 105) er niet in de eerste ronde te overleven. Ze verloor in de openingsronde in twee sets van de Australische Samantha Stosur (WTA 90): 6-2 en 6-4. Elise Mertens (WTA 16) staat wel in de tweede ronde. Ze haalde het in drie sets met 6-7 (9/11), 7-6 (7/4) en 6-0 van de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 92). En ook gisteren wist Kirsten Flipkens (WTA 65) door te stoten naar de tweede ronde. De Kempense won in twee sets van de Duitse Tatjana Maria (WTA 64): 7-6 (7/1) en 6-4.

bron: Belga