Kindertijd bepaalt wie je aantrekkelijk vindt

Dit is waarom je steeds op hetzelfde type valt
Pexels / J. Willink

Is het jou ook al opgevallen dat je steeds op hetzelfde type mannen of vrouwen valt? Er is nu een wetenschappelijke verklaring voor. En die gaat terug naar je kindertijd. 

Dr. Michele Kerulis, docent aan de Northwestern University, legt aan nieuwssite Elite Daily uit hoe het komt dat we ons aangetrokken voelen tot een bepaald type.

Kindertijd

Om de oorzaak te vinden van wie je aantrekkelijk vindt, moet je gaan zoeken in je kindertijd. Wanneer je terugblikt op het soort mensen dat je toen graag om je heen had, zie je waarschijnlijk veel gelijkenissen met je type van nu. Als volwassene ga je namelijk op zoek naar een partner die lijkt op diegenen die je vroeger een goed gevoel gaven. “Wanneer je je als kind veilig voelde bij iemand lang, zal je nu sneller aangetrokken zijn tot iemand die groot is. Hetzelfde geldt voor haarkleur of gelaatstrekken”, aldus Kerulis.

Niet voor altijd

Na verloop van tijd verandert tot wie je je aangetrokken voelt. Dat komt onder meer door levenservaring die je opdoet. Wanneer je bijvoorbeeld een goede relatie had met iemand met blond haar, is het mogelijk dat je nu meer op blonde mensen valt. Heb je iets negatiefs meegemaakt met die persoon? Dan zal je minder snel voor iemand met die haarkleur kiezen.