Wereldbank en Unicef werken samen in strijd tegen verhongering in Jemen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ongeveer 1,5 miljoen van de armste families in het door conflict geteisterde Jemen hebben financiële steun ontvangen van het VN-kinderfonds Unicef in een poging om verhongering te voorkomen, verklaarde de organisatie vandaag. De recente donatie is de tweede in een reeks van drie waarvoor een subsidie van ongeveer 172 miljoen dollar is vrijgegeven door de Wereldbank, een instituut voor ontwikkelingssamenwerking. De derde geldoverdracht zal ergens in augustus gebeuren.

Vele van de families in nood zijn ondervoed en met deze donaties kunnen zij voedsel en medicijnen kopen, zegt Geert Cappelaere, regionale directeur van Unicef.

Volgens Unicef heeft 60 procent van de Jemenitische bevolking geen zekerheid op vlak van voedsel. Ongeveer 8,4 miljoen mensen lopen het risico te verhongeren, 24 procent meer dan in april 2017.

Jemen is één van de armste landen in de Arabische wereld. Het land is sinds vier jaar in een verwoestende oorlog verwikkeld. Het conflict tussen de overheid, dat gesteund wordt door Saoedi-Arabië, en de Houthi-rebellen, die gesteund worden door Iran, heeft al meer dan 10.000 levens geëist, meer dan drie miljoen mensen genoodzaakt te vluchten en de infrastructuur van het land platgelegd.

Bron: Belga