Verkeer rond tunnels Reyerscomplex muurvast

door
Belga
Leestijd 1 min.

De gelijktijdige sluiting van drie tunnels van het Reyerscomplex zorgt vandaag voor sterke verkeershinder. "Het spitsuur is een halfuur vroeger begonnen dan normaal. De langste file was drie kilometer op de E40. Dit is nu verminderd naar twee kilometer", zegt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit. De tunnels Reyers-Montgomery zijn in beide richtingen gesloten, ook de Reyers-Meisertunnel is afgesloten. Het verkeer verloopt er zeer moeizaam. Wegens gevaarlijk rijgedrag van sommige automobilisten, het achteruitrijden in een tunnel, is de Montgomerytunnel richting Meiser afgesloten.

Veel automobilisten hebben de informatieborden gemist die automobilisten er attent op maken dat zij de werken kunnen omzeilen, zegt Paemen. Begin volgende week is er een samenkomst gepland van Brussel Mobiliteit, waarbij de situatie geëvalueerd zal worden en bepaald zal worden welke bijkomende maatregelen genomen kunnen worden voor een vlotter verkeer.

De drie tunnels blijven gesloten tot eind dit jaar, begin volgend jaar. De Reyers-Meisertunnel richting E40 blijft afgesloten tot half januari volgend jaar. De Reyers-Montgomerytunnel richting E40 blijft afgesloten tot eind 2018 en de tunnel richting Montgomery blijft afgesloten tot begin 2019.

De werken rond de Reyers-Meisertunnel richting Meiser zijn afgerond en de tunnel is opnieuw open voor verkeer.

Er is geen vertraagd verkeer meer van de Leopold II-tunnel tot en met de Kunst-Wettunnel richting Brussel-Zuid.

bron: Belga