Thomas Vermaelen en Lukaku-broers trainen nog niet mee bij Rode Duivels

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez kan maandag tijdens de eerste training van het tweede deel in de WK-voorbereiding van de Rode Duivels nog niet rekenen op Thomas Vermaelen, en de broers Romelu en Jordan Lukaku. "Vermaelen is nog niet fit genoeg om te trainen. Hij heeft de voorbije weken wel al goed gewerkt en boekt vooruitgang. Romelu Lukaku kon in zijn laatste wedstrijd voor Manchester United slechts twintig minuten aan, Jordan sukkelt al enkele maanden. We houden hen in de gaten. Voor de rest is iedereen fit om te trainen", vertelde de bondscoach vandaag voor de start van de training in het nationaal oefencentrum in Tubeke.

Martinez mocht vandaag 27 spelers verwelkomen bij de echte start van de WK-voorbereiding. Enkel reservedoelman Simon Mignolet ontbreekt nog, aangezien hij zaterdag met Liverpool de finale van de Champions League speelde tegen Real Madrid. Vandaag wordt er nog in twee groepen gewerkt op training, vanaf morgen komt de focus stilaan op de oefeninterland van komende zaterdag tegen Portugal te liggen.

Een eerste groep van acht Rode Duivels en gelegenheidsdoelman Jens Teunckens verscheen deze namiddag omstreeks 16u op het trainingsveld. Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Mousa Dembélé, Kevin De Bruyne, Christian Benteke, Michy Batshuayi, Nacer Chadli en Christian Kabasele moesten de loden zon trotseren, de rest van de groep traint vanavond indoor. In vergelijking met de kleine groep die vorige week al trainde in Tubeke, zijn Thorgan Hazard en Jan Vertonghen er deze namiddag dus niet bij.

bron: Belga