Piet Huysentruyts "Likoké on Tour" eindigt met boek en film

door
Belga
Leestijd 2 min.

Topchef Piet Huysentruyt heeft een nieuw boek en een documentaire klaar rond "Likoké on Tour", het pop-uprestaurant dat de voorbije maanden de wereld rondtrok. Het boek en de film zijn maandag voorgesteld in Kinepolis Kortrijk. Daarmee komt een eind aan het project waarmee Huysentruyt de ultieme hommage wou brengen aan zijn vader. Het project begon met drie mysterieuze opblaasbare vissen die dreven op de Leie in Kortrijk. Al snel bleek het om de start van een nieuw concept van Piet Huysentruyt te gaan, namelijk "Likoké on Tour". De voorbije maanden koos hij vijf locaties uit om te gaan ontdekken en te gaan koken, met als ultieme doel Franschhoek in Zuid-Afrika. Daarmee wou de West-Vlaming een ultiem eerbetoon schenken aan zijn vader die tijdens zijn periode in Congo Likoké werd genoemd, een naam afkomstig van een ongrijpbare vis in de Congostroom.

Het verhaal begon met een pop-uprestaurant in Kortrijk, waar de roots van Huysentruyt liggen. Daarna trok Huysentruyt met zijn team naar Japan, Bali en Singapore om te eindigen in Franschhoek waar hij de ziel van zijn vader symbolisch terugbracht. Het project is uitgemond in een boek "LOT - Keep on Licking", een kookboek dat leest als een reisverhaal. Er werd ook een documentaire gemaakt die maandag in première is voorgesteld.

Bij de première van de film werden verschillende spullen geveild, zoals borden van Kamagurka, een tafel en een varken met handtekeningen van topchefs. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

bron: Belga