Obreno schrapt deelname aan eerste manche WB roeien in Belgrado

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vrijdag wordt in het Servische Belgrado de Wereldbeker roeien op gang geschoten. De Koninklijke Belgische Roeibond kreeg het voorbije weekend het bericht van Hannes Obreno dat hij zijn deelname aan deze eerste Wereldbeker regatta terugtrekt om medische redenen. Hannes Obreno, vierde op de Olympische Spelen in Rio, keek reikhalzend uit naar de start van de Wereldbeker. Sinds eind vorig jaar kon hij zijn oefensessies vlot afwerken en bleek ook het recuperatievermogen goed. Dit betekende dat de Bruggeling eindelijk zijn internationaal wederoptreden zou kunnen vieren, want sinds Rio 2016 was hij door gezondheidsproblemen niet meer tot oefenen gekomen, laat staan wedstrijden roeien.

Hannes Obreno bevestigde zijn herstel met een puike internationale skiffzege in de Memorial Paolo d'Aloja (Piedeluco) en toonde zich superieur in de nationale time trials. Tijdens het NK korte boten bleek Obreno echter alweer niet voor honderd procent fit. Hij kon Pierre De Loof in een één tegen één duel niet los roeien en staakte ontmoedigd én met vele vraagtekens de strijd. Aanvankelijk bleek de vrees nog wat ongegrond, maar vorige week verliet een aangeslagen Obreno, die nog amper herstelde van een oefensessie, het stagekamp.

Zijn internationaal wederoptreden vieren in Belgrado leek absoluut geen optie meer en dus liet hij de Belgische Roeibond weten dat hij niet aan die eerste Wereldbekerraces van dit seizoen zal deelnemen. Een grondig medisch onderzoek zal de komende dagen moeten aantonen of hij dat wederoptreden wel zal kunnen vieren in de volgende Wereldbekeredities, die half juni in Linz (Oostenrijk) en half juli in Luzern (Zwitserland) worden geroeid.

Bron: Belga