Koningin Mathilde erevoorzitter Raad Duurzame Ontwikkeling

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koningin Mathilde wordt erevoorzitter van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO). De ministerraad heeft de benoeming op 25 mei bevestigd, meldt de FRDO in een persbericht. De FRDO geeft de federale regering advies over kwesties die met duurzame ontwikkeling te maken hebben. De raad heeft ook als taak het draagvlak voor duurzame ontwikkeling te vergroten in ons land, door middel van onder meer publicaties, fora en een persprijs.

Met haar erevoorzitterschap zet koningin Mathilde het engagement voort van koning Filip, die van bij de oprichting van de FRDO in 1993 tot aan het begin van zijn koningschap de functie waarnam.

Voorzitster van de FRDO en minister van staat Magda Aelvoet is bijzonder verheugd dat de koningin deze belangrijke rol bij haar organisatie heeft aanvaard. "De duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG) zorgen voor een nieuwe internationale dynamiek en ons land dient deze doelstellingen ambitieus om te zetten in het eigen beleid. De FRDO zal daar vanuit het middenveld over waken en de koninklijke steun voor de SDG en duurzame ontwikkeling is daarbij voor ons een enorme stimulans", zegt ze.

bron: Belga