Advocaten van ouders Mawda overwegen klacht tegen Francken en De Wever

door
Belga
Leestijd 1 min.

De advocaten van de ouders van Mawda, het meisje dat omkwam door een politiekogel, overwegen een klacht met burgerlijkepartijstelling tegen Theo Francken en Bart De Wever, vanwege het verspreiden van vertrouwelijke informatie. Dat schrijven Le Soir en La Libre Belgique. De advocaten nemen het N-VA-voorzitter Bart De Wever kwalijk dat hij vertrouwelijke informatie liet uitlekken over het traject van de familie-Shawri. Hij maakte publiek dat het gezin meermaals werd opgepakt in ons land, onder meer in een koelwagen.

"In het parlement, in de commissie, wordt geweigerd om te antwoorden op vragen van parlementsleden, omdat het onderzoek lopende is. En daarna, terwijl het onderzoek nog altijd lopende is, doet Bart De Wever alles in detail uit de doeken. Hoe is die informatie bij de burgemeester van Antwerpen terechtgekomen? " zegt advocate Selma Benkhelifa.

Volgens Alexis Deswaef, oud-voorzitter van de Franstalige Liga voor de Mensenrechten, lekte het kabinet van staatssecretaris voor Migratie Theo Francken de informatie naar de Wever. Benkhalifa zegt een klacht te willen indienen, "omdat het ernstig is wat gebeurd is", maar stuit tegelijk op de parlementaire onschendbaarheid van De Wever en Francken.

bron: Belga