WB driebanden Ho Chi Minh - Tran Quyet Chien wint Vietnamese finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tran Quyet Chien heeft zondag voor eigen publiek de tweede wereldbekermanche driebanden van het seizoen gewonnen. In een volledig Vietnamese finale versloeg hij Ngo Dinh Nai in 15 beurten met 40-39. In de halve finales had Tran ook al met het kleinste verschil gewonnen van wereldkampioen Frédéric Caudron. Ngo plaatste zich voor de finale door zijn landgenoot Nguyen Quoc Nguyen met 40-17 te verslaan.

Tran is de eerste Vietnamese winnaar van een wereldbekerzege. Caudron, vorige maand winnaar van de openingsmanche in het Turkse Antalya, blijft leider. De 50-jarige Henegouwer heeft met 116 punten twintig punten voor op Tran. Ngo is op 34 punten derde. Merckx is met 34 punten negende, Leppens met 32 punten elfde. De volgende manche vindt over twee weken in Blankenberge plaats.

Op de wereldranglijst klimt Tran van de achttiende naar de tiende plaats op. Ngo stijgt van dertig naar twintig. Caudron en Eddy Merckx blijven de nummers een en twee van de wereld. Eddy Leppens boekte twee plaatsen winst en is nu zeventiende.

.

bron: Belga