Roland-Garros – David Goffin in vijfsetter voorbij Robin Haase

Roland-Garros - David Goffin in vijfsetter voorbij Robin Haase
Roland-Garros - David Goffin in vijfsetter voorbij Robin Haase

David Goffin (ATP-9) heeft zich zondag geplaatst voor de tweede ronde van Roland-Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. Belgiës beste tennisser versloeg op het gravel in Parijs de Nederlander Robin Haase (ATP-44) in 2 uur en 52 minuten met 4-6, 4-6, 6-4, 6-1 en 6-0. Goffin (27) en Haase (31) keken elkaar voor de zesde keer in de ogen. De Luikenaar verloor nog maar één keer van de Nederlandse nummer een.
De volgende tegenstander van Goffin is Corentin Moutet (ATP-143). Die 19-jarige Fransman haalde het in drie sets met 7-6 (9/7), 6-2 en 7-6 (7/5) van het Kroatische opslagkanon Ivo Karlovic (ATP-93). Het wordt de eerste confrontatie tussen Goffin en Moutet.
Een kwartfinale in 2016 is Goffins beste resultaat op Roland-Garros. Vorig jaar moest hij opgeven in de derde ronde na een val op Court Suzanne-Lenglen.
Met Ruben Bemelmans (ATP-111) staat er nog een Belg op de hoofdtabel bij de mannen. Hij werd opgevist als lucky loser. In de eerste ronde neemt de Limburger het op tegen Yuki Bhambri (ATP-94) uit India.

.

Bron: Belga