Libert duidt Vanden Boeynants aan als kopstuk WNP – Libert linkte ex-premier Vanden Boeynants 25 jaar geleden al aan Westland New Post

In de zaak van de Bende van Nijvel heeft gewezen Westland New Post-lid Michel Libert 25 jaar geleden al de vroegere eerste minister Paul Vanden Boeynants gelinkt aan de extreemrechtste organisatie. “We zien Vanden Boeynants (..) opduiken in elke missie, in elk rapport”, verklaarde Libert in een debat op de RTBF in 1992. In het interview met de regionale zender TV Oost omschrijft hij Vanden Boeynants wel, voor zover bekend, voor het eerst als “baas”.
Libert noemt de in 2001 overleden Vanden Boeynants tijdens het gesprek “onze baas”. “Hij was niet alleen, maar hij was een kopstuk”, zo zegt Libert, die zelf regelmatig als de nummer twee van WNP wordt aangeduid.
In 1992 was Libert te gast in een debat op de RTBF, naar aanleiding van een documentaire van BBC over het Gladio-netwerk, dat gelinkt werd met de Bende van Nijvel. In het BBC-programma erkende Libert dat hij voor Westland New Post verkenningsopdrachten uitvoerden in supermarkten, maar deelname aan overvallen op warenhuizen heeft hij altijd ontkend.
Libert verklaarde in het debat dat hij meer dan 50 personen, waaronder hooggeplaatsten, “zonder ze te beschuldigen”, in verband kon brengen met WNP. “We zien Vanden Boeynants (..) opduiken in elke missie, in elk rapport. Dat is niet per toeval”, zei Libert.

bron: Belga