Hypomeeting Götzis - Nafi Thiam wint tweede keer op rij officieus WK zevenkamp

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nafi Thiam heeft in het Oostenrijkse Götzis voor de tweede keer op rij de prestigieuze Hypomeeting gewonnen. De 23-jarige Naamse totaliseerde tijdens haar zevenkamp 6.806 punten, een beste wereldjaarprestatie. Voor onze landgenote gaat het om het op twee na hoogste puntentotaal uit haar carrière. De wereld- en olympische kampioene was de tweede dag in Götzis uitstekend begonnen met een persoonlijk record van 6m62 in het verspringen. In het speerwerpen gooide Thiam alle voorsprong op het schema voor haar Belgisch record die ze tijdens vijf proeven had opgebouwd in één keer weg. Dat ze niet elke keer 59 meter kon gooien had ze op voorhand zelf benadrukt, en zo geschiedde. De olympische en wereldkampioene zevenkamp bleef steken op 47m20, goed voor een vierde plaats. Vorig jaar gooide ze nog 59m32 in Götzis, een Belgisch record. Weg waren Belgisch en Europees record voor Thiam, maar ze bleef wel ruim aan de leiding.

Hanne Maudens maakte opnieuw een goede beurt in het speerwerpen. Met haar 40m96 was ze pas zeventiende, maar ze benaderde haar persoonlijk record en gooide verder dan vorig jaar in Götzis. Maudens begon aan de 800 meter op de negende plaats in de tussenstand.

In de afsluitende 800 meter ging Thiam aan een pittig tempo van start, maar in de laatste 300 meter werd het zwaar. Ze finishte in 2:18.62, ruim drie seconden boven haar persoonlijk record en goed voor een zestiende plaats. Het bracht haar op 6.806 punten, 207 punten minder dan haar Belgisch record, vier minder dan op de Spelen in Rio.

Maudens werd op de afsluitende 800 meter vierde in 2:11.14. Het bracht de 21-jarige Oost-Vlaamse op een knappe zesde plaats in de totaalstand. Met 6.252 punten gaat ze ruim voorbij Tia Hellebaut, die met 6.201 punten tot nu toe de tweede Belgische aller tijden was na Thiam.

.

bron: Belga