Hypomeeting Götzis - Nafi Thiam verwacht op EK in Berlijn beter te doen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nafi Thiam won zondag in het Oostenrijkse Götzis de prestigieuze Hypomeeting. Met een tweede zege op rij kon de zevenkampster niet anders dan tevreden zijn, ook al leek eerder op de dag het Europees record binnen handbereik. "Het was een mooi weekend, ik mag tevreden zijn", reageerde Thiam meteen na de afsluitende 800 meter. "Deze morgen had ik nog felle buikpijn, waarschijnlijk van de hitte. Maar ik heb mij erover kunnen zetten. Met mijn verspringwedstrijd ben ik heel blij. Mijn mindere speerwerpen was natuurlijk jammer, maar ik denk niet dat het aan mijn nieuwe aanloop lag. Ik wilde het eerder te goed doen. In de opwarming heb ik nog over de 50 gegooid." Thiam wierp uiteindelijk 47m20.

De wereld en olympische kampioene had niet of nauwelijks spijt dat het Europees record er dit weekend niet uitkwam. "Daarvoor was ik hier niet. Ik kwam om mijn grenzen te verleggen, bijvoorbeeld met mijn nieuwe aanloop voor het hoogspringen en het verspringen. Ik ben weer een stap dichter bij de best mogelijke versie van mezelf, omdat ik het risico heb durven nemen om dingen uit te proberen. Dat heb je soms echt nodig om op termijn beter te kunnen worden. Groot succes op lange termijn interesseert mij meer dan nu meteen hoog scoren."

Het officieuze WK zevenkamp twee jaar op rij winnen, blijft een huzarenstukje, weet ook Thiam. "Dat doet deugd. Op vier punten van mijn score in Rio komen is simpelweg goed. Zelfs als ik dit niveau gewoon al mijn hele carrière kan aanhouden, zou dat mooi zijn. Zes van de zeven proeven waren heel goed dit weekend, dus ik moet blij zijn, en dat ben ik ook. Op het EK in Berlijn verwacht ik, zoals ik al het hele jaar zeg, nog beter te doen."

.

bron: Belga