Giro - Bennett na derde ritzege: "De laatste twee dagen heb ik zoveel afgezien"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zaterdag bereikte hij de streep van de 20e Giro-rit als allerlaatste, zondag won de Ier Sam Bennett (Bora-hansgrohe) de slotrit in Rome. Na afloop maakte hij duidelijk hoe zwaar de koers ook voor hem was geweest. Toen de flashinterviewer Bennett na zijn overwinning vroeg hoe hij Viviani had geklopt, moest de Ier toegeven dat hij het zelf niet wist. "De laatste twee dagen heb ik zoveel afgezien. Ik denk dat ik te diep ben gegaan in de eerste week, en ook een beetje in de tweede, en daar heb ik de voorbije twee ritten de prijs voor betaald", aldus de drievoudige ritwinnaar.

"Ik heb dit vooral te danken aan het werk van de ploegmaats, denk ik, want zij deden hun job fantastisch. Toen die vlucht ging in de laatste ronde, reden zij 'hun oogballen eruit' om het gat weer toe te rijden. Ik kan hen niet genoeg bedanken. Neen, ik ben hier geen andere mens geworden. Ik ben nog altijd dezelfde jongen. Ik moet morgen weer gewoon opstaan, nieuwe doelen uitkiezen, ervoor gaan, de focus houden, en niet gaan zweven."

Wat dat volgende doel dan mag gaan worden? "Ik weet het nog niet. Ik moet het nog bekijken. Het zou een droom zijn om de nationale titel te pakken, en de Ierse kleuren te mogen tonen op het grote toneel zoals hier."

Bron: Belga