F1 - GP van Monaco - Ricciardo triomfeert, Vandoorne wordt 14e

door
Belga
Leestijd 1 min.

Daniel Ricciardo (Red Bull) heeft zondag de Grote Prijs van Monaco Gewonnen. Voor de Australiër is het de zevende zege in zijn carrière en de tweede van het seizoen, nadat hij eerder zegevierde in China. In de zesde manche van het WK Formule 1 eindigde Stoffel Vandoorne (McLaren-Renault) op de 14e plaats. Op het stratencircuit bleef de vanop de pole vertrokken Ricciardo na 78 rondes de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) en de Britse wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) voor. De top vijf werd vervolledigd door de Finnen Kimi Räikkönen (Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes).

De Nederlander Max Verstappen (Red Bull), die vanaf de laatste rij van start ging na zijn crash in de derde vrije training, eindigde na een indrukwekkende inhaalrace op de negende plaats.

Vandoorne begon in Monte Carlo vanaf de zesde rij. De West-Vlaming, die twee weken geleden in Barcelona moest opgeven, strandde op de 14e plek. Hij verloor veel tijd bij een pitstop. Zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso mocht in de 53e ronde zijn bolide parkeren wegens een probleem met de versnellingsbak.

In de WK-stand staat Hamilton nog steeds aan de leiding met 110 punten, voor Vettel (96 ptn) en Ricciardo (72 ptn).

Binnen twee weken staat de volgende Grote Prijs op het programma. Dan racen de piloten in het Canadese Montréal.

bron: Belga