BK snooker - Kevin van Hove pakt zijn tweede Belgische titel, Wendy Jans haar zestiende

door
Belga
Leestijd 2 min.

Veertien jaar na zijn eerste titel heeft Kevin Van Hove zijn tweede BK snookertitel op zak gestoken. In de finale versloeg hij zondag in Sint-Truiden de 15-jarige Julien Leclercq met 7-5. Van Hove stond voor de zesde keer in de finale, maar de 34-jarige Antwerpenaar won die slechts één keer eerder, in 2014. Voor Leclercq was het de eerste keer dat hij om Belgisch goud streed. Leclercq nam een 2-4 voorsprong, maar zag de Europese kampioen van 2007 dan drie frames op rij winnen. Met een 65 break maakte Leclercq er nog 5-5 van, maar dat bleek zijn laatste wapenfeit te zijn.

"Dit is een titel die deugd doet", reageerde Van Hove. "Vorig jaar werd er de dag voor de finale kanker vastgesteld bij mijn vriendin, ik was compleet van de kaart. Dit seizoen heb ik aan geen enkele Belgium Ranking kunnen deelnemen, waardoor ik mij vrijwel niet kon meten met de besten. In de finale heb ik er ook echt voor moeten knokken en het is mij gelukt. Voor mijn vriendin en mezelf is het een enorme voldoening."

Bij de vrouwen pakte de 34-jarige Wendy Jans haar zestiende nationale titel. De zevenvoudige wereldkampioene en elfvoudige Europese kampioene uit Bree maakte in de finale met 4-0 korte metten met Mellisa Eens. Ze potte daarbij een 55 break weg.

Bij de junioren kroonde Kobe Vanoppen zich voor de tweede keer tot kampioen van België door de 13-jarige Ben Mertens met 4-1 te verslaan. Mertens stond ook in de finale bij de min 16-jarigen, maar moest die titel met 4-0 aan Julien Leclercq laten.

.

bron: Belga