1.253 mensen nemen deel aan eerste wereldrecordpoging aardbeienmilkshake drinken

1.253 mensen nemen deel aan eerste wereldrecordpoging aardbeienmilkshake drinken

Op de speelplaats van het Sint-Angela-Instituut in Tildonk (Haacht) hebben vandaag 1.253 personen deelgenomen aan de eerste wereldrecordpoging aardbeienmilkshake drinken ooit. Het ging om een initiatief van de KVLV in het kader van de 63ste editie van de Dag van de Aardbei, die georganiseerd werd in samenwerking met onder meer het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeienkwekers en de provincie Vlaams-Brabant.
De deelnemers aan deze recordpoging dienden tegelijk een milkshake van lokale melk en ijs naar binnen te slurpen. Bedoeling van deze stunt was volgens KVLV-directeur Monique Dobbeleer om in het kader van het ‘korte ketenverhaal’ mensen te sensibiliseren dergelijke voedingsproducten bij voorkeur te kopen die in de eigen regio geproduceerd worden.

In het kader van deze Dag van de Aardbei daagden heel wat aardbeientelers op. De aanwezige telers konden meedingen naar de prijs voor de mooiste aardbeien. In de namiddag opende de gemeente Haacht ook een nieuwe educatieve en interactieve fietsroute van 30 kilometer met 11 interactieve infoborden die meer vertellen over de hedendaagse landbouw in de gemeente.

bron: Belga