Grand Prix judo Hokhot - Matthias Casse (-81kg) wordt 5e, Van Tichelt en Taeymans gaan er meteen uit

door
Belga
Leestijd 1 min.

Matthias Casse is vandaag vijfde geworden in de categorie -81 kg tijdens de Grand Prix judo in het Chinese Hokhot. Dirk Van Tichelt (-73 kg) en Roxane Taeymans (-70 kg) verloren beiden hun eerste gevecht. Casse (IJF 12) nam in China achtereenvolgens de Argentijn Tomas Morales (IJF 73) en de Chinees Lasai Zha (IJF 160), beiden met ippon, te grazen, alvorens te sneuvelen tegen de Portugees Anri Egutidze (IJF 13), eveneens met ippon. Tijdens de herkansingen klopte de Antwerpenaar de Griek Alexios Ntanatsidis, met ippon. In het gevecht om brons kwam Casse echter nipt te kort tegen de Zuid-Koreaan Seungsu Lee (IJF 35). Hij verloor in de Golden Score met een waza-ari.

Casse liet de voorbije jaren zijn kunnen al zien met een tweede plaats in Agadir (2018) en een derde plaats in Den Haag (2017). In Düsseldorf werd hij eerder dit jaar ook al vijfde.

Dirk Van Tichelt (IJF 19) ging er meteen uit in Hokhot. Hij verloor zijn eerste partij van de Mongoliër Tsogtbaatar Tsend-Ochir (IJF 15) met een waza-ari. Ook Roxane Taeymans (IJF 25) mocht na het eerste duel al naar huis. Zij ging op ippon onderuit tegen de Chinese Hongyan Liu (IJF 202).

Gisteren al verloor Mina Libeer (-57 kg) haar eerste ronde na nauwelijks twintig seconden.

De Grand Prix van Hokhot vormt de start van de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Bron: Belga