Weerbericht: warm en onweerachtig weer houdt aan

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het warme weer van dit weekend houdt ook begin volgende week aan, maar de ook het onweerachtige karakter weet van geen wijken. Dat meldt het KMI. Deze namiddag ontwikkelen er zich stapelwolken maar het blijft meestal droog. Vooral langs de Franse grens is er kans op een bui. Het wordt warm, met maxima tussen 23 of 24 graden in de Ardennen en 29 graden in de Kempen. Aan de kust wordt het zo'n 25 graden, maar daar draait de wind in de loop van de namiddag naar noordoostelijke richtingen waardoor het mogelijk wat afkoelt.

Vanavond wordt het licht of wisselend bewolkt met plaatselijk kans op een bui. In de nacht blijft het droog. De minima schommelen van 13 graden in de Ardennen tot 18 graden in de grote steden.

Morgen wordt het eerst vaak zonnig en warm met maxima tussen 24 à 25 graden in de Ardennen en 28 tot 30 graden elders. In de loop van de dag en de avond verwachten we onweersbuien met opnieuw kans op veel neerslag en hagel. Er waait een meestal zwakke wind, aan zee matige, uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen.

Morgenavond is er nog kans op onweerachtige buien. In de loop van de nacht wordt het droog en wisselend bewolkt. De minima schommelen van 12 tot 17 graden.

Maandag blijven we het zomers warme weer behouden maar wordt de luchtmassa zeer onstabiel. Er zijn zonnige perioden maar ook stapelwolken met soms hevig onweer. Er is opnieuw kans op plaatselijk veel neerslag, hagel of rukwinden. De maxima schommelen tussen 24 graden op de Ardense toppen en plaatselijk 30 graden in de Kempen.

Dinsdag en woensdag blijft de luchtmassa onstabiel met buien of onweer en soms plaatselijk nog kans op veel neerslag, hagel of rukwinden. De maxima liggen tussen 22 of 23 graden in de Ardennen en 29 graden in de Kempen.

Vanaf donderdag komen we onder de invloed van geleidelijk minder warme zeelucht. Het blijft echter zeer wisselvallig met soms (eventueel nog onweerachtige) buien.Donderdag verwachten we nog maxima rond 26 of 27 graden in het centrum van het land. Vrijdag liggen de temperaturen tussen 22 en 25 graden.

Tijdens het weekend neemt de kans op neerslag af maar zijn er nog soms veel wolkenvelden. Het wordt ook gevoelig frisser van de vorige dagen met maxima tussen 18 en 22 graden in het binnenland.

bron: Belga