WB kajak sprint Duisburg - Artuur Peters pakt verrassende zilveren plak op 1.000m

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderhalf uur na zijn puike halve finalerace lag Artuur Peters in de K1 1000m aan de start van de medaillerace. Op papier leek de op één na jongste finalist amper kans op eremetaal te maken, want naast het Duitse duo Rendschmidt en Liebsher, respectievelijk Olympisch kampioen en regerend wereldkampioen, lagen ook meervoudig WK- en EK-medaillewinnaars Josef Dostal (Tsjechië) en René Holten Poulsen (Denemarken) aan het vertrek. Artuur Peters bleek helemaal niet overdonderd door dat internationaal kajakgeweld.

De Neerpeltenaar ging alweer voorzichtig van start. Na 250m kwam hij als vijfde door, maar dan kwam weer zijn vechtersmentaliteit naar boven. Onze landgenoot sprintte zich verrassend naar de kop van het veld. Halfweg kwam hij als leider door en leek hij zijn voorsprong nog verder iets uit te diepen. Achter Peters ontspon zich een verbeten duel uit tussen Rendschmidt en Liebscher want het was voor de Duitsers in deze selectierace dat moest worden beslist wie de Germaanse kleuren straks op het WK zal verdedigen. Een ontketende en fel opgejaagde Max Rendschmidt slaagde er nog net in onze landgenoot in de slotmeters voorbij te sprinten, de zwaar ontgoochelde wereldkampioen Liebscher moest zich tevreden stellen met brons, terwijl vice-Olympisch kampioen Jozef Dostal al helemaal buiten de medailles viel.

Voor Artuur Peters bleek er weinig tijd tot feestvieren, want in de late namiddag wacht hem een nieuwe race: de halve finale K1 500m, waarin de Neerpeltenaar op jacht gaat naar een tweede finaleticket.

Bron: Belga