Rafael Nadal is de grote favoriet op Roland Garros, David Goffin wil eindelijk eens ver doorstoten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nummer één van de wereld Rafael Nadal is ook dit jaar de grote favoriet voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar dat morgen in Parijs begint. De Spanjaard gaat voor een elfde titel. Tegenstand mag verwacht worden van de jonge garde, met op kop de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8) en de Duitser Alexander Zverev (ATP 3). Aan Belgische zijde wil David Goffin (ATP 9), het achtste reekshoofd, eindelijk eens een absolute topprestatie neerzetten op een Grand Slam. De Luikenaar is geen outsider voor de eindzege, maar wil vooral zijn passage van vorig jaar vergeten. Toen blesseerde hij zich in de derde ronde aan de enkel en moest vervolgens het hele grasseizoen aan zich voorbij laten gaan. In de eerste ronde is de Nederlander Robin Haase (ATP 44) zijn opponent.

Voor de eindzege lijkt er opnieuw geen maat te zullen staan op Rafael Nadal, die op 3 juni 32 wordt. De Spanjaard verschijnt met dezelfde gretigheid als bij zijn eerste titel (in 2005) aan de start. Vorig jaar benadrukte hij nog eens zijn meesterschap in Parijs door het hele toernooi geen enkele set te verliezen. Nadal won Roland Garros tot dusver tien keer in dertien deelnames.

Voor het tweede jaar op rij komt de tegenstand voor Nadal niet uit Zwitserse hoek. Roger Federer (ATP 2) gaf net als vorig jaar forfait voor het gravelseizoen om zich helemaal te kunnen focussen op Wimbledon (2-15 juli), waar hij voor een negende eindzege gaat. Ook Andy Murray (ATP 45) is er niet bij. Hij sukkelt nog steeds met zijn heupblessure. Novak Djokovic (ATP 22) is er wel bij in Parijs, maar de Serviër heeft dit seizoen zijn topniveau nog niet teruggevonden.

Nadal zal dus vooral youngsters Thiem en Zverev in de gaten moeten houden. Beide spelers treffen elkaar normaal gezien in de kwartfinales. De Oostenrijker was de enige die Nadal zowel dit jaar als vorig jaar kon kloppen op gravel. Zverev was er afgelopen zondag in Rome dichtbij hem te verslaan. De Duitser leidde met 3-1 in de derde set toen een regenpauze Nadal redde. De Spanjaard won vervolgens vijf spelletjes op rij en pakte alsnog de titel in de Italiaanse hoofdstad. Zverev zelf schreef de voorbije weken de toernooien in München en Madrid op zijn naam.

Bron: Belga