FIFA reageert fors: “Schorsing Platini kwam er om schenden ethische code”

FIFA reageert fors:
FIFA reageert fors: "Schorsing Platini kwam er om schenden ethische code"

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft, een dag na de vrijspraak van Michel Platini door de Zwitserse justitie, gereageerd. De Wereldvoetbalbond blijft achter de schorsing staan en herinnert de Fransman eraan dat hij werd geschorst “omwille van het schenden van de ethische code”. Platini, die nog tot oktober 2019 geschorst is en zolang niet kan deelnemen aan voetbalgelieerde activiteiten, verklaarde zaterdag dat hij hoopte dat de FIFA “het fatsoen” had zijn schorsing op te heffen. Daar lijkt de FIFA in een persbericht zaterdagmorgen niet op aan te sturen.

“Mr. Platini werd geschorst omwille van een schending van de ethische code”, klonk het. “Die beslissing werd bevestigd door het Internationaal Sporttribunaal. Dat bevestigde ook de schorsing van Mr. Platini, maar verminderde de duur wel.”

“Het is voor zowel de FIFA als het TAS altijd zeer duidelijk geweest dat Mr. Platini nooit het voorwerp is geweest van een strafrechtelijk onderzoek”, vervolgde de Wereldvoetbalbond. “De elementen van een strafbaar feit in het Zwitsers recht zijn verschillend aan de elementen van de ethische code van de FIFA. De beslissing van het TAS waarin gestipuleerd stond dat Michel Platini diverse malen de ethische code van de FIFA geschonden heeft, werd bevestigd door het Zwitsers Hooggerechtshof.”

Platini dreigde zaterdag dat indien de FIFA zijn schorsing niet zou opheffen, hij zijn advocaten zou aansturen de nodige procedures in te leiden. “De soap blijft dan verdergaan”, liet hij optekenen.

Bron: Belga