Champions League - Ronaldo hint op mogelijk vertrek bij Real, Bale ook

door
Belga
Leestijd 2 min.

De gewonnen finale van de Champions League tegen Liverpool was mogelijk de laatste wedstrijd van Cristiano Ronaldo in dienst bij Real Madrid. Nadat de Portugese superster in Kiev voor de vijfde keer de belangrijkste beker voor Europese clubs boven zijn hoofd had gehouden, hintte hij op een vertrek. "Het was geweldig om voor Real Madrid te spelen", zei Ronaldo. Ronaldo verhuisde in 2009 van Manchester United naar Real Madrid. Ronaldo won met "de Koninklijke" onder meer twee Spaanse titels en vier keer de Champions League. "We moeten hier nu van genieten", zei de 33-jarige Portugees na de glorieuze avond in Kiev. "De fans, die me altijd hebben gesteund, krijgen over een paar dagen antwoord. Ik zeg niet dat het zeker is dat ik zal vertrekken. We zien het later wel. Op dit moment is de toekomst van geen enkele speler van Real Madrid belangrijk. We hebben weer historie geschreven en moeten dat vieren."

Het is lang niet de eerste keer dat Ronaldo en bommetje dropt over een mogelijk vertrek bij Real. Telkens tekende hij uiteindelijk toch een nieuw contract in de Spaanse hoofdstad. Zijn huidige verbintenis loopt nog tot 2021 en levert hem naar verluidt jaarlijks 23,6 miljoen euro op.

Ronaldo kwam in de finale niet tot scoren, maar dat zag de topscorer aller tijden van de Champions League naar eigen zeggen niet als een smetje op de winst. "Wie heeft de meeste titels, wie heeft de meeste doelpunten gemaakt? Misschien moeten ze de naam van dit toernooi maar veranderen in de 'CR7 Champions League'."

Gareth Bale, die als invaller twee doelpunten maakte, liet ook doorschemeren een vertrek uit Madrid te overwegen. "Ik wil elke week spelen en dat is dit seizoen niet gebeurd. Ik ben vijf, zes weken geblesseerd geweest, maar sindsdien ben ik topfit. Ik ga er in de zomer met mijn zaakwaarnemer over praten."

.

bron: Belga