Groenten eten als ontbijt? Zo doe je dat

Wanneer je op zoek bent naar een beter alternatief voor je ochtendlijke portie cornflakes, kunnen groenten een goeie oplossing zijn. Hier zijn vier tips om ze op een lekkere manier in je ontbijt te integreren. 
door
heleen.savels
Leestijd 1 min.

Omelet van groenten

Bak je 's morgens graag een eitje? Geef er dan eens een twist aan en maak een groente omelet. Voeg er bijvoorbeeld tomaat, champignons of paprika aan toe. Snel én lekker.

Smoothies

De ultieme manier om veel verschillende groenten in één keer binnen te krijgen, is door er een smoothie van te maken. De spinazie of broccoli - of welke groente je ook gebruikt - proef je niet eens als je ze mixt met wat yoghurt en fruit. Waneer je 's ochtends niet veel tijd hebt, kun je de smoothie al op voorhand maken.

Hummus

Varieer eens in de keuze van je broodbeleg. Smeer bijvoorbeeld een laag hummus op een boterham en leg er plakjes tomaat, schijfjes komkommer of andere groentjes tussen. Zo heb je een heerlijk en gezond ontbijt.

Salade

Een salade als ontbijt is misschien niet voor de hand liggend, maar kan vooral op warme dagen heel erg lekker zijn. Meng stukjes komkommer, tomaat, fruit en spinazie door elkaar et voilà! Fris en klaar in een handomdraai.