Oud Gerechtshof in Hasselt zet deuren open voor blokkende studenten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een tachtigtal studenten zal vanaf eind mei tot en met de zomervakantie kunnen studeren in het Oud Gerechtshof in Hasselt. De 'Blokbar' moet een oplossing bieden voor de overvolle bibliotheken tijdens de blokperiode. De stad Hasselt werkt voor 'Blokbar' samen met CampUSpark, de afdeling van projectontwikkelaar Kolmont die is gespecialiseerd in studentenhuisvesting. De komende weken zal een zestig- tot tachtigtal studenten zich in het Oud Gerechtshof op de examens kunnen voorbereiden. "Dankzij deze 'Blokbar' krijgt de stadsbibliotheek, die tijdens de examenperiode meestal al snel bezet is, wat meer ademruimte en wordt de drukte gespreid", zegt schepen van Jeugd- en Studentenzaken Valerie Del Re (sp.a).

Studenten zullen er in alle rust en stilte kunnen blokken, want er zullen zelfs oordopjes worden uitgedeeld. Bovendien willen CampUSpark en de stad Hasselt met 'Blokbar' een community van studenten creëren, die samen kunnen studeren en ontspannen. "Vooral de unieke setting maakt het toch wel heel bijzonder om als student in het Oud Gerechtshof te kunnen blokken", zegt Joris Vos van CampUSpark. "Bovendien wordt het meer dan alleen een studiezaal, want studenten zullen er bijvoorbeeld ook terechtkunnen in een chill zone."

Het Oud Gerechtshof op de Hasseltse Havermarkt is bijna honderd jaar oud, maar krijgt nu dus een nieuwe, tijdelijke invulling. Vorig jaar werd het initiatief al georganiseerd in het provinciaal centrum Z33 en de Hasseltse zaal Onder den Toren. Na de zomermaanden wordt het Oud Gerechtshof verbouwd tot een woonproject met appartementen, winkels en kantoren.

bron: Belga