German Darts Masters - Dimitri Van Bergh voorbij Gary Anderson naar finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dimitri Van den Bergh (PDC-36) heeft zich vrijdag in de Veltins Arena in Gelsenkirchen voor de finale van het German Darts Masters geplaatst. De 23-jarige Antwerpenaar schakelde in zijn halve finale de Schot Gary Anderson (PDC-4), de wereldkampioen van 2015 en 2016, met 8-7 uit. In de kwartfinale had Van den Bergh al gestunt door de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-1), ook een tweevoudige wereldkampioen, met 8-3 te verslaan. Tegen Anderson leek Van den Bergh niet meteen op zijn elan door te zullen gaan. Hij verloor de eerste twee legs en hinkte zo steeds op een achterstand, tot hij bij 4-5 terug kon breken. Van den Bergh gaf vervolgens wel nog twee keer zijn leg uit handen, maar dat deed Anderson ook. Nadat hij met een 124 uitworp een beslissende vijftiende frame uit de brand gesleept had, kon Van den Bergh het daarin dan toch op de eigen worp afmaken.

Van den Bergh liet een gemiddelde van 92,47 optekenen. Anderson deed met 98,76 beter, maar was net iets minder accuraat bij het uitwerpen (46,67 procent tegen 53,33). Anderson benutte zeven van vijftien kansen, Van der Bergh acht van vijftien.

Om de titel en de bijbehorende 20.000 pond (23.000 euro) neemt Van den Bergh het op tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC-6). Die schakelde in zijn halve finale de Schotse titelverdediger Peter Wright (PDC-2) met 8-2 uit.

.

bron: Belga