28,6 miljoen dollar cash in beslag genomen in flat van Maleisische ex-premier

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Maleisische politie heeft 114 miljoen ringgit (28,6 miljoen dollar) in contanten gevonden in reiskoffers in een appartement van de vroegere premier Najib Razak. De chef van de recherche, Amar Singh, zei aan verslaggevers dat 35 van de 72 stuks bagage cash geld bevatten in 26 verschillende valuta, overwegend uit Maleisië en Singapore. De waarde van de juwelen en horloges die in de overige 37 stuks bagage zaten, moet nog worden bepaald, zei hij.

De politie doorzocht het leegstaande appartement in een luxueus complex in Kuala Lumpur vorige week, alsook andere eigendommen die gelinkt zijn aan Najib. Daarbij werd ook beslag gelegd op honderden luxehandtassen van ontwerpers als Louis Vuitton en Hermes.

Najib, die verhinderd werd het land te verlaten met zijn vrouw, werd gisteren zes uur lang door anticorruptierechercheurs ondervraagd over zijn vermoedelijke betrokkenheid bij het verduisteringsschandaal rond 1MDB. Hij wordt beschuldigd van de verduistering van zowat 4,5 miljard dollar van het staatsfonds 1MDB, waarbij bijna 700 miljoen dollar rechtstreeks naar zijn persoonlijke bankrekening zou zijn gegaan.

Bron: Belga