Steven Defour zegt nationale ploeg vaarwel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na Radja Nainggolan zet ook Steven Defour een punt achter zijn carrière bij de Rode Duivels. De 30-jarige middenvelder maakte het nieuws deze avond bekend in een videoboodschap. Defour revalideert nog volop van een knieblessure en greep daardoor naast een selectie voor het WK in Rusland. De middenvelder van het Engelse Burnley zegt zich voortaan volop op zijn club te willen concentreren.

Defour speelde sinds zijn debuut in 2006 52 keer voor de nationale ploeg en maakte daarin twee goals. Hij was erbij op het WK van 2014 in Brazilië maar miste het EK 2016 in Frankrijk door een blessure.

"Ik heb de voorbije maanden hard gewerkt naar het WK toe. In het begin was het al vrij duidelijk dat het een mission impossible zou worden. Dat is ook uitgekomen. Ik ga niet naar het WK om voor de hand liggende redenen", opent de Mechelaar, die voor onder meer Genk, Standard, Porto en Anderlecht voetbalde.

"Ik heb altijd gedacht dat het WK een van mijn laatste acties als international zou zijn. Mede door enkele zware blessures wil ik mijn carrière zolang mogelijk uitoefenen en daarvoor kan ik best alles concentreren op clubniveau", gaat Defour verder. "Ik heb een heel lange carrière achter de rug als international. Ik heb een geweldige tijd gehad en wil daar iedereen voor bedanken, van staff tot spelers en supporters. Maar er staan veel spelers klaar en er komt een nieuwe generatie aan. Ik wens hen het allerbeste."

Defour is na Nainggolan de tweede Rode Duivel die deze week afhaakt als international. De middenvelder van AS Roma nam dat besluit na zijn niet-selectie voor het WK.

bron: Belga