Salmonella in scholen - Voedselagentschap sluit traiteurzaak

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het federaal voedselagentschap FAVV heeft de traiteurzaak die maaltijden levert aan verschillende scholen waar leerlingen salmonella opliepen, uit voorzorg tijdelijk gesloten. Dat meldt VRT NWS donderdagavond. Deze week werden 14 leerlingen van scholen in Pittem en Meulebeke met een salmonellavergiftiging in het ziekenhuis in Tielt gebracht. Ondertussen zijn ook in andere scholen in West- en Oost-Vlaanderen besmettingen vastgesteld.

Het gaat ondertussen al om 64 kinderen uit 15 verschillende scholen die een voedselvergiftiging hebben opgelopen, meldt de VRT. Omdat het aantal zieke kinderen opgelopen is, heeft het FAVV uit voorzorg besloten om de traiteur tijdelijk te laten sluiten. De verschillende scholen kopen hun maaltijden bij dezelfde traiteur.

Er worden donderdagavond nog nieuwe stalen genomen. "Het FAVV stelt alles in het werk om de exacte oorzaak van deze voedselvergiftigingen te weten te komen. We zullen voortdurend informatie verspreiden over de evolutie van deze situatie", klinkt het.

Bij een eerste inspectie woensdag werd nog geen verband gevonden tussen de zieke kinderen en de traiteur.

Bron: Belga