Onweer slaat hevig toe in Vlaams-Brabant, hinder in Brussel neemt af

Het onweer en de hevige regenval hebben deze avond voor heel wat problemen gezorgd in de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant West. Ook in Zaventem en Grimbergen zijn er ernstige problemen, net als in de streek rond Tienen, Lubbeek en Tielt-Winge. In Brussel lijkt de hinder dan weer af te nemen. De brandweer Vlaams-Brabant West meldde eerder op de avond dat ze al een 70-tal oproepen had gekregen voor ondergelopen straten en kelders. Her en der staan ook enkele woonkamers onder water. De brandweer heeft momenteel de handen vol om alle oproepen te beantwoorden. Burgemeester Kurt Ryon van Steenokkerzeel spreekt dan weer van honderden oproepen in zijn gemeente, al zou de juiste omvang van de schade nog moeilijk in te schatten zijn.

Ook in Zaventem is de situatie ernstig, meldt waarnemend burgemeester Dirk Philips. Meerdere straten zijn er afgesloten door wateroverlast. Het gaat onder meer om de Hector Henneaulaan, de Mechelsesteenweg, de Leuvensesteenweg en de Tramlaan.

Op de luchthaven Brussels Airport staat de tunnel onder de landingsbaan onder water; ook in Grimbergen zijn verschillende straten ondergelopen.

In de streek rond Tienen, Lubbeek en Tielt-Winge heeft het eveneens hevig geregend en kreeg de brandweer tientallen oproepen.

In Brussel lijkt de hinder af te nemen. De Georges-Henritunnel, die ondergelopen was door de hevige regen, is weer geopend in beide richtingen, zo meldt Mobiris.

bron: Belga