Boston neemt opnieuw de leiding in NBA, Cleveland moet winnen om in titelrace te blijven

Boston neemt opnieuw de leiding in NBA
Boston neemt opnieuw de leiding in NBA

De Boston Celtics hebben de vijfde wedstrijd in de finale van de play-offs in de Eastern Conference van de NBA gewonnen. Boston klopte de Cleveland Cavaliers met 96-83 en bracht de tussenstand zo op 3-2. Een zege morgennacht in Cleveland volstaat voor de Celtics om voor het eerst sinds 2010 nog eens de grote finale van de NBA te bereiken. De uitblinker in TD Garden was Jayson Tatum. De 20-jarige Amerikaan was goed voor 24 punten. Bij de Cavaliers was weinig verrassend LeBron James de grote ster, met 26 punten en 10 rebounds.

Opvallend is dat in de eerste vijf wedstrijden van de finale in de Eastern Conference telkens de thuisploeg won. Boston won de eerste twee wedstrijden in eigen huis, vervolgens volgden twee zeges van de Cavaliers in Cleveland en nu was Boston in eigen huis opnieuw de sterkste. Morgennacht volgt de zesde partij in Cleveland. Bij een zege van James en co wordt het beslissende zevende duel in Boston gespeeld.

De Boston Celtics zijn met zeventien titels de meest succesvolle club in de NBA. Het laatste kampioenschap dateert echter al van tien jaar geleden. In 2010 verloren de Celtics in de finale van aartsrivaal LA Lakers.

Bron: Belga