Yellow Tigers verliezen van Japan

Yellow Tigers verliezen van Japan
Yellow Tigers verliezen van Japan

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13) hebben vandaag hun tweede wedstrijd op Japanse bodem in de Women’s Nations League verloren. In Toyota waren de Yellow Tigers een maatje te klein voor het gastland (FIVB 6): 0-3. De setstanden waren 19-25, 20-25 en 19-25. Gisteren verloren de Belgen nipt met 2-3 van Nederland (FIVB 8). Morgen volgt in Japan nog een duel met de Verenigde Staten (FIVB 2).

België opende de Women’s Nations League eerder deze maand met drie wedstrijden in China. Het team van bondscoach Gert Vande Broek klopte Zuid-Korea (FIVB 10) met 3-0, verloor van olympisch kampioen China (FIVB 1) met 3-0 en versloeg de Dominicaanse Republiek (FIVB 9) met 3-2.

Na de passage in Japan trekken de Yellow Tigers naar het Servische Kraljevo voor duels met Turkije (FIVB 12, 29 mei), Servië (FIVB 3, 30 mei) en Rusland (FIVB 5, 31 mei). Vervolgens stappen de volleyvrouwen op het vliegtuig richting het Poolse Bydgoszcz om er te spelen tegen Duitsland (FIVB 13, 5 juni), Argentinië (FIVB 11, 6 juni) en Polen (FIVB 22, 7 juni). De laatste etappe gaat door in het Italiaanse Eboli. Daar nemen de Belgen het op tegen Brazilië (FIVB 4, 12 juni), Italië (FIVB 7, 13 juni) en Thailand (FIVB 16, 14 juni).

De Women’s Nations League volley wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vervangt de World Grand Prix. Er nemen zestien landen aan deel. De finaleronde met zes wordt in het Chinese Nanjing gespeeld. Gastland China is al zeker van deelname. België is net als de Dominicaanse Republiek, Argentinië en Polen een Challengerteam. Het team dat het het minst goed doet van deze vier, speelt een play-off tegen de winnaar van de Challenger Cup om een ticket voor de volgende editie van de Nations League. De overige landen in de Nations League kunnen niet zakken.

Bron: Belga