Jupiler Pro League - Antwerp neemt afscheid van Limbombe, Debaty en Nunez

door
Belga
Leestijd 2 min.

De aflopende contracten van aanvallers Stallone Limbombe en Roberto Nunez Manas en doelman Kevin Debaty worden niet verlengd bij Antwerp. Dat maakte de Great Old woensdagavond op zijn website bekend. "Eind juni 2018 lopen de contracten van Stallone Limbombe, Kevin Debaty en Roberto Nunes Manas af. Er werd met hen geen akkoord bereikt over een eventueel nieuw contract. Ze zullen het komende seizoen dus geen speler van Royal Antwerp FC meer zijn", klinkt het. "Vanaf 1 juli 2018 zijn ze vrije spelers en kunnen ze dus een verbintenis bij een andere club aangaan."

Voor Stallone Limbombe, de oudere broer van Ebbenhouten Schoen Anthony (Club Brugge), komt er na vier seizoenen een einde aan het avontuur op de Bosuil. De aanvaller speelde 94 matchen voor Antwerp en was daarin goed voor 16 doelpunten en 9 assists. De Antwerpse publiekslieveling scoorde afgelopen seizoen 6 keer. De 27-jarige Limbombe tekent eerstdaags wellicht bij AA Gent.

Reservedoelman Debaty verdedigde de afgelopen drie seizoenen de rood-witte kleuren van Antwerp, maar kwam wel slechts achttien wedstrijden in actie. De 28-jarige goalie kondigde zijn afscheid eerder zelf al aan op Facebook. Hij stond dit seizoen één keer tussen de palen bij Antwerp. Op het veld van KV Kortrijk incasseerde Debaty toen vier tegendoelpunten.

De 22-jarige Nunez werd afgelopen zomer transfervrij overgenomen van het B-elftal van Atlético Madrid, maar kwam amper tot 59 minuten in de Beker van België. De Spaanse aanvaller kreeg bij Antwerp een contract voor een seizoen met een optie op een bijkomend jaar, maar die optie wordt niet gelicht.

bron: Belga