Greipel snelt in eerste etappe van Baloise Belgium Tour naar vijfde seizoenszege

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Duitser André Greipel (Lotto Soudal) heeft vandaag de eerste etappe in de Baloise Belgium Tour (2.BC) op zak gestoken. Na 178,8 kilometer in en om Buggenhout was Greipel in een massaspurt sneller dan de Italiaan Riccardo Minali (Astana) en Tim Merlier (Veranda's Willems). Timothy Dupont (Wanty) werd vierde, Jenthe Biermans (Katusha) achtste en Jelle Mannaerts (Tarteletto) negende. Greipel is ook de eerste leider. Een vroege vlucht van zes kleurde de eerste wedstrijduren. Onze landgenoten Dieter Bouvry, Aimé De Gendt en Kenny Molly kregen het gezelschap van de Italiaan Giovanni Carboni, de Ier Conor Dunne en de Tsjech Michael Boros. Op zes kilometer van de aankomst werd het kwintet opnieuw gegrepen en werd de aanloop naar de sprint ingezet. Wanty en Lotto menden voor respectievelijk Dupont en Greipel. Daan Soete (Pauwels Sauzen) waagde een late uitval, maar werd in de slotkilometer ook opnieuw ingerekend. Een zware val ontsierde de laatste honderden meters, maar dat hinderde Greipel niet. De Gorilla rukte zich los en ging zijn spurt al van ver aan. Hij hield op de streep nipt de Italiaan Minali af. Tim Merlier werd knap derde.

Het is voor de Duitser zijn vijfde seizoenszege. Eerder won Greipel al twee ritten in zowel de Tour Down Under als de Vierdaagse van Duinkerke. In de Ronde van België is het zijn negende ritoverwinning in totaal.

Morgen wacht de renners in de Baloise Belgium Tour opnieuw een biljartvlakke etappe. Tussen startplaats Lochristi en de aankomst in Knokke-Heist moeten 162,1 kilometers afgehaspeld worden.

bron: Belga