Dries Mertens krijgt Carlo Ancelotti als coach bij Napoli

Dries Mertens krijgt Carlo Ancelotti als coach bij Napoli
Dries Mertens krijgt Carlo Ancelotti als coach bij Napoli

Carlo Ancelotti is de nieuwe trainer van Napoli. De Italiaanse vicekampioen, werkgever van Rode Duivel Dries Mertens, bevestigde zijn komst vanavond kort nadat clubvoorzitter Aurelio De Laurentiis Ancelotti’s voorganger Maurizio Sarri had bedankt voor bewezen diensten. Ancelotti zette in Napels een handtekening onder een contract voor drie seizoenen. “Ik ben heel blij en vereerd de coach te worden van een team uit zo’n unieke stad met ongelofelijke fans”, zegt de Italiaan in eerste korte boodschap.

De 58-jarige Ancelotti zat zonder club nadat hij in september werd ontslagen bij Bayern München. Hij werd genoemd als nieuwe bondscoach van zijn land, maar bedankte onlangs voor die eer. De job ging uiteindelijk naar Roberto Mancini.

In het verleden had Ancelotti topteams als Juventus, Milan, Chelsea, PSG en Real Madrid onder zijn hoede. Hij won landstitels in Italië, Engeland, Frankrijk en Duitsland en mocht al drie keer de Champions League in de lucht steken, met Milan (2003 en 2007) en Real Madrid (2014).

Bron: Belga