Dodental in Sri Lanka loopt op tot elf na hevig onweer

Dodental in Sri Lanka loopt op tot elf na hevig onweer
Dodental in Sri Lanka loopt op tot elf na hevig onweer

Het extreme weer in Sri Lanka heeft elf dodelijke slachtoffers veroorzaakt, meldt de Sri Lankaanse dienst voor noodtoestanden, Disaster Management Centre (DMC). De aanhoudende moessonregen zorgt in vele delen van Sri Lanka voor overstromingen, bliksemschichten en aardverschuivingen. Meer dan 100.000 mensen voelen hiervan de gevolgen. De laatste twee dodelijke slachtoffers vielen in het noordwestelijk deel van Sri Lanka. Een visser werd door bliksem getroffen in de lagune van Kalpitiya, en een tiener werd meegesleurd door overstromingen in het Puttalam district.

Hoewel afgelopen nacht de intensiteit van de regen verminderde, ondervonden het centrale, zuidelijke en noordwestelijke deel van het land vandaag heviger onweer. Dit liet een verantwoordelijke van het DMC weten.

De Sri Lankaanse autoriteiten stelden meer dan 6.000 man militair personeel ter beschikking om personen in noodgebieden te helpen. Sommigen van het personeel zijn reeds ter plekke, anderen staan stand-by.

De overheid heeft de sluiting van scholen bevolen in gebieden die sterk getroffen zijn door het extreme weer, ook meer dan 12.000 mensen werden uit risicovolle gebieden geëvacueerd.

Aardverschuivingen en overstromingen in Sri Lanka hebben gedurende de maand mei verleden jaar het leven geëist van meer dan 200 personen.

Bron: Belga