Ex van Britney Spears eist meer alimentatiegeld

AFP / V. Macon

De voormalige echtgenoot van Britney Spears, Kevin Federline, is naar de rechter gestapt omdat hij te weinig alimentatiegeld zou krijgen van zijn beroemde ex. Volgens hem zijn hun twee kinderen de dupe van dit geschil en kan hij maar nauwelijks rondkomen. 

Na hun scheiding in 2007 kwamen de twee overeen dat de zangeres haar ex-man elke maand 20.000 dollar (ruim 17.000 euro) zou geven voor de zorg van hun twee kinderen Jayden en Preston. Maar dat blijkt niet langer voldoende te zijn. Een advocaat van Kevin Federline verklaart aan Us Weekly dat dit bedrag eigenlijk 60.000 dollar (51.000) moet zijn. Eerdere gesprekken buiten de rechtbank losten niks op.

34 miljoen dollar 

Uit officiële documenten blijkt dat de ‘Hit Me One More Time’-zangeres zo’n 34 miljoen dollar per jaar verdient, een bedrag dat in schril contrast staat met de 3000 dollar per maand van haar ex die werkt als rapper en danser. Dit inkomensverschil zou tot grote problemen lijden bij de kinderen. Volgens hem is het dan ook maar logisch dat het alimentatiegeld verhoogd wordt.

Riant inkomen 

De eis is volgens Britney en haar advocaten totale onzin aangezien haar ex-man een succesvolle carrière heeft uitgebouwd als muzikant, danser en rapper. Hierover is het laatste dus nog niet gezegd.