Syrische militaire politie ontplooid in zuiden van Damascus

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Syrische militaire politie heeft zich vandaag gepositioneerd in wijken in het zuiden van Damascus, een dag nadat het regeringsleger de controle over het zuiden van de hoofdstad heroverde op terreurgroep Islamitische Staat. Dat melden de Syrische media. De regeringstroepen hebben maandag het Palestijnse kamp van Jarmoek en de naburige wijken Tadamoen en Hajar al-Aswad heroverd. Ze verkregen zo voor het eerst sinds 2012 de volledige controle over Damascus. Vandaag trok de militaire politie binnen in Jarmoek en Hajar al-Aswad en hesen er de Syrische vlag, zo meldt de staatstelevisie. En ook foto's van president Bashar al-Assad en zijn vader Hafez werden opgehangen.

"De politie is 24 uur op 24 aanwezig", verklaarde een van de agenten op de televisie. "Speciale eenheden hebben zich rond het kamp gemobiliseerd om de burgers te helpen en hun eigendommen te beschermen."

Jarmoek, Hajar al-Aswad en Tadamoen zijn jarenlang in handen van de jihadisten geweest. Het regime begon in 2012, een jaar na het uitbreken van de burgeroorlog in Syrië, de controle over delen van de hoofdstad te verliezen. Volgens verschillende bronnen, waaronder het in Londen gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten en een Syrische militaire bron, werd een akkoord gesloten over een evacuatie om IS te verdrijven, maar dat wordt door de overheid ontkend.

Bron: Belga