26 doden bij regeringstroepen na aanval IS in Syrische woestijn

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bij een verrassingsaanval van IS op troepen van het regime in de Syrische woestijn zijn vandaag 26 doden gevallen bij de regeringstroepen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). "Minstens 26 soldaten van het regime en geallieerde strijders zijn gedood bij een aanval van IS vroeg in de ochtend, die gericht was op een van hun kampen in de Syrische Badiya," zegt het Observatorium. Bij de doden zijn ook Iraanse militieleden, voegt het SOHR toe. De Syrische Badiya is een woestijn die zich uitstrekt van het centrum van het land tot de oostelijke grens met Irak, waar er nog kleine kampen zijn die gecontroleerd worden door IS.

Volgens de directeur van het Observatorium, Rami Abdul Rahman, was de aanval gericht op een kleine basis ten oosten van de historische stad Palmyra, die IS sinds het begin van de oorlog zeven jaar geleden al twee keer had veroverd. De aanval "begon met een explosie van een autobom tegen het regeringsleger, gevolgd door meerdere opeenvolgende confrontaties", voegt hij toe. Er kwamen ook vijf jihadisten van IS om.

"De IS-strijders voerden hun aanval uit vanuit een kamp in de Badiya, dat ook de bestemming is van de jihadisten die zondag en maandag uit Damascus werden geëvacueerd", zegt Rahman. De regeringstroepen heroverden maandag een kamp van IS, in het zuiden van Damascus. Volgens het Observatorium en een militaire bron bij het regime gebeurde die verovering nadat jihadisten met bussen werden geëvacueerd naar de woestijn.

Bron: Belga