Standard gaat "als vrienden" uit elkaar met Sa Pinto

door
Belga
Leestijd 1 min.

Standard bevestigt deze namiddag op de teamwebsite het vertrek van coach Ricardo Sa Pinto. De 45-jarige Portugees had het nieuws gisteren zelf al aangekondigd na de laatste competitiewedstrijd tegen Charleroi. Volgens de Rouches werd de beslissing in onderling overleg genomen en gaan beide partijen "als vrienden" uit elkaar.

"Dit seizoen was niet altijd gemakkelijk, maar eindigde uiteindelijk in schoonheid met een achtste bekeroverwinning in maart en een tweede plaats op het einde van play-off 1 waarmee de kwalificatie werd afgedwongen voor de derde voorronde van de Champions League", laat Standard weten. "Vanaf nu moet de toekomst voorbereid worden om dit mooie seizoenseinde te bestendigen en ons project verder te zetten, op lange termijn."

"Onze club wil Ricardo Sa Pinto en zijn staf (Rui Mota, Guilherme Goems, Ricardo Pereira en Mauro Moderno) van harte bedanken voor alles wat ze dit seizoen hebben bijgebracht en wenst hen het beste toe in hun verdere profcarrières", besluit het bericht.

Sa Pinto zal in Luik worden opgevolgd door Michel Preud'homme. Standard moet de terugkeer van het clubicoon nog bevestigen.

bron: Belga