Overlijden Mawda – Ouders doodgeschoten tweejarige peuter spreken van slechts één schot

Overlijden Mawda - Ouders doodgeschoten tweejarige peuter spreken van slechts één schot

De ouders van Mawda, de 2-jarige peuter die werd doodgeschoten bij een achtervolging in de buurt van Bergen, hebben maandag voor het eerst hun verhaal van de feiten gedaan. De ouders spreken van slechts één schot dat werd afgevuurd. De advocaten van de ouders vragen een onafhankelijke parlementaire onderzoekscommissie naar het voorval. De vader van Mawda deed het verhaal, en vertelde dat de bestelwagen achtervolgd werd door een viertal politiewagens, eentje aan elke kant van de bestelwagen en twee achter de bestelwagen.
De familie van Mawda zat voorin naast de chauffeur, terwijl er zich achterin nog een familie bevond. Die zouden de ruiten achterin stukgeslagen hebben om via het raam te tonen dat er zich kinderen in het voertuig bevonden.
Het dodelijk schot kwam uiteindelijk van de politiewagen die links naast het voertuig reed. Het schot zou de chauffeur gemist hebben en de tweejarige peuter geraakt hebben.
De ouders vertelden dat een politieman nog eerste hulp toediende, maar het was nog 20 tot 30 minuten wachten op een ambulance. De ouders mochten niet mee met het kind en hoorden pas in de loop van vrijdag, nadat ze in een cel vastgehouden werden, dat hun dochter overleden was.
De versie van de feiten van de ouders komt niet overeen met de versie van het parket. Daarom vraagt Olivier Stein, de advocaat van de ouders een onafhankelijk onderzoek. “We verwachten snel resultaten van het onderzoek en zelfs een arrestatie”, aldus Stein.

bron: Belga