Jupiler Pro League - 30.000 supporters wonen titelviering Club Brugge bij

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op de Markt van Brugge viert Club Brugge maandagnamiddag zijn vijftiende landstitel. Volgens de politie trokken 30.000 tot 35.000 supporters naar de Brugse binnenstad om een glimp op te vangen van de kampioenenploeg. Alles verloopt zonder noemenswaardige incidenten. De festiviteiten werden maandagochtend ingezet met een ontvangst van spelers, staf en bestuur op het stadhuis van Brugge. Alle spelers kregen een medaille, maar de afscheidnemende Timmy Simons werd uiteraard nog extra in de bloemetjes gezet. Burgemeester Renaat Landuyt sprak vooral vol lof over coach Ivan Leko. Ten slotte mocht aanvoerder Ruud Vormer nog het Gulden Boek van de stad Brugge ondertekenen.

In de namiddag verhuisden de feestelijkheden naar de Markt. De spelers werden met twee open bussen van het Jan Breydelstadion via 't Zand naar het stadscentrum gebracht. De karavaan kwam even na 15u30 aan op de Markt van Brugge, waar de Club-fans al uren stonden te wachten op de kampioenen.

"Dit is fantastisch", beet Ivan Leko de spits af. "Na tien maanden hard werk eindigen we hier vandaag met de titel en de beste supporters. Volgend jaar nog een keer!" Ook kersvers Nederlands international Ruud Vormer wil volgend seizoen weer 'volle bak gaan'. "Ik heb echt heel veel respect voor jullie. Ik heb er heel weinig woorden voor, we hebben er heel hard voor gewerkt. We waren dit gewoon verdiend, we waren gewoon de beste van België." Voor Timmy Simons betekende de titel een gedroomde afsluiter van een lange carrière bij Club Brugge. "Ik had me geen beter en mooier afscheid kunnen wensen, bedankt allemaal!"

Ook voorzitter Bart Verhaeghe sprak de supporters rechtstreeks toe. "Zonder jullie massale steun hadden we die vijftiende titel nooit gehaald. Jullie enthousiasme geeft ons heel veel goesting om volgend jaar een nog sterkere ploeg te maken en we zullen er staan. 'Bluvn goan'!"

Na de speeches mochten de spelers nog de nieuwe shirts voor volgend seizoen onthullen. Het uitshirt, met rood-witte horizontale strepen en blauwe accenten, is een duidelijke verwijzing naar het wapenschild van de stad Brugge.

bron: Belga