Primera Division - Iniesta neemt met zege afscheid van Barcelona

door
Belga
Leestijd 2 min.

Aan het tijdperk van Andrés Iniesta bij FC Barcelona is een einde gekomen. De 34-jarige Spanjaard nam zondagavond afscheid in Camp Nou met een overwinning op Real Sociedad: 1-0. Recordaankoop Philippe Coutinho, door velen gezien als de opvolger van Iniesta, schoot de bal in de 57e minuut via de binnenkant van de paal binnen. Iniesta had een paar weken geleden bekendgemaakt dat hij vertrekt bij Barcelona, de club waarvoor hij zijn hele carrière voetbalde. De man die Spanje in 2010 de wereldtitel bezorgde en met de Catalaanse club talloze prijzen pakte, verhuist waarschijnlijk naar Azië. China gold lang als zijn toekomstige bestemming, maar nu wordt ook de Japanse club Vissel Kobe genoemd.

Iniesta kreeg tegen Real Sociedad in de slotfase een publiekswissel. Hij droeg de aanvoerdersband over aan de ingevallen Lionel Messi en ging zichtbaar ontroerd door de steunbetuigingen van het publiek op de bank zitten.

Na de wedstrijd volgde een indrukwekkend eerbetoon. Alle spelers betraden het veld in shirts met het rugnummer 8 en de naam van Iniesta. Als aanvoerder mocht "Don Andrés" de kampioensbeker in ontvangst nemen. "Het waren 22 geweldige jaren", zei Iniesta met krakende stem. "Het was voor mij een grote eer en genoegen om deze kleuren te mogen dragen. Ik kwam hier als jongen en ga weg als een man. Ik heb hier zoveel plezier beleefd en zoveel geleerd. Barcelona zit voor altijd in mijn hart."

Messi werd voor de vijfde keer topscorer van La Liga. Met 34 doelpunten is de Argentijn ook de topschutter van Europa. Messi ontvangt daarom zijn vijfde Gouden Schoen. Mohamed Salah van Liverpool eindigde als tweede in dit klassement met 32 treffers. Messi won de Gouden Schoen ook al in 2010, 2012, 2013 en vorig jaar.

.

bron: Belga