Belgen in het buitenland - Invaller Dries Mertens wint slotwedstrijd met Napels

Napoli heeft zondag op de 38e en laatste speeldag van de Italiaanse Serie A met 2-1 van Crotone gewonnen. Dries Mertens moest op de bank starten, en viel in na 67 minuten. Napels, dat al zeker was van de tweede plaats, kwam op voorsprong dankzij Arek Milik (23.). José Callejón (32.) maakte er even later 2-0 van, Marco Tumminello (90.) kon in het slot nog tegenscoren.

Voor Crotone stond de nederlaag gelijk aan degradatie. Het vergezelt Hellas Verona en Benevento naar de Serie B.

Bij Chievo viel Samuel Bastien in na 59 minuten. Tien minuten eerder maakte zijn ploegmaat Roberto Inglese tegen Benevento het enige doelpunt. In Cagliari-Atalanta zat Senna Miangue de hele wedstrijd op de bank bij de thuisploeg, Timothy Casttagne maakte de 90 minuten vol bij de bezoekers. De wedstrijd eindigde op 1-0 na een laat doelpunt van Luca Ceppitelli (87.). Bij Sampdoria speelde ook Dennis Praet de hele wedstrijd, maar hij ging wel met 3-1 onderuit bij SPAL. Mirko Antenucci (4, 52.) en Alberto Grassi (49.) scoorden voor SPAL, Dawid Kownacki (65.) voor Genoa.