Belgen in het buitenland - Inter snoept op het nippertje Champions League af van lazio

door
Belga
Leestijd 1 min.

Inter Milaan heeft zondag met 2-3 van Lazio gewonnen op de slotspeeldag van de Italiaanse Serie A. Het snoept zo de vierde plaats en dus ook het Champions League-ticket nog af van Jordan Lukaku en co. Lukaku zelf viel in met nog een kwartier te spelen. Door een owngoal van ex-Bruggeling Ivan Perisic (9.) kwam Lazio al vroeg op voorsprong. Danilo D'Ambrosio (29.) maakte gelijk, maar Felipe Anderson (41.) zorgde nog voor de rust voor de 2-1. In het slotkwartier sleepte Inter alsnog de Champions League binnen met doelpunten van Mauro Icardi (78.) en Matías Vecino (81.). Beide ploegen eindigen met 72 punten, maar Inter krijgt de vierde plaats op basis van betere onderling duels. Het versloeg Lazio in eigen huis al met 2-1.

AS Roma, waar Radja Nainggolan ontbrak door schorsing na zijn rode kaart van vorige week, won met 0-1 bij Sassuolo en behoudt zijn derde plaats.

In Spanje haalde kampioen Barcelona het met 1-0 van Real Sociedad. Thomas Vermaelen ontbrak bij Barça met een hamstringblessure, Adnan Januzaj begon in de basis bij Sociedad maar werd na 63 minuten vervangen. Philippe Coutinho (57.) maakte het enige doelpunt, maar de wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van Andres Iniesta.

.

bron: Belga