WTA Rome - Simona Halep krijgt kans op revanche tegen Elina Svitolina

door
Belga
Leestijd 1 min.

Net als vorig jaar spelen Elina Svitolina (WTA-4) en Simona Halep (WTA-1) de finale van het WTA-toernooi van Rome (3.351.720 dollar). Vorig bracht de 23-jarige Oekraïense het graveltoernooi in de Italiaanse hoofdstad op haar palmares door Halep met 4-6, 7-5 en 6-1 te verslaan. Nu aast de 26-jarige Roemeense op revanche. In haar halve finale nam Svitolina zaterdag met 6-4 en 6-3 de maat van de Estlandse Anett Kontaveit (WTA-26). Halep worstelde zich in drie sets, 4-6, 6-1 en 6-4, voorbij de Russische Maria Sharapova (WTA-40).

Zondag gaat Svitolina voor een twaalfde WTA-titel, de derde dit seizoen. Eerder dit jaar was ze al succesvol in Brisbane en Dubai. Halep, dit jaar winnares in Shenzhen en runner-up in het Australian Open, kan een zeventiende WTA-toernooi op haar palmares brengen.

In de onderlinge confrontaties leidt Svitolina met 3-2, op gravel is het 1-1 gelijk. De Oekraïense won de jongste twee duels (op hardcourt) in twee sets: in augustus in de halve finales in Toronto (6-1, 6-1) en eind oktober in de groepsfase van de WTA Finals (6-3, 6-4).

.

bron: Belga