Ronde van Noorwegen - Groenewegen scoort hattrick

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dylan Groenewegen heeft zaterdag zijn leidersplaats in de Ronde van Noorwegen (cat. 2.BC) versterkt. De Nederlander van LottoNL-Jumbo won de vierde etappe voor de Pool Alan Banaszek en de Noor Kristoffer Halvorsen. Dankzij de bonificaties heeft Groenewegen in het klassement nu elf seconden voor op de Noren Sondre Holst Enger en Edvald Boasson Hagen.

Groenewegen moest flink wat hellingen overwinnen tussen Kongsvinger en Brumunddal (218 km). De Belgen David Boucher en Antoine Warnier schoven mee met een vlucht van zes renners, met verder ook Robbert de Greef, Adrian Kurek, Louis Bendixen en Torstein Traeen. Maar hun vlucht zat er op 16 kilometer van de finish op.

In de slotfase kwamen er nog verschillende pogingen om de sprint te ontlopen, maar die faalden door het werk van de ploegen van Groenewegen (LottoNL-Jumbo) en Boasson Hagen (Dimension Data). In de sprint haalde Groenewegen het voor Banaszek, die tijdens volle sprint nog uit z'n pedaal klikte.

Met Jordi Warlop (zevende) en Boris Vallée (achtste) haalden twee Belgen de top tien van de rit. Voor de 24-jarige Groenewegen is het al de derde ritzege van deze ronde, en de achtste overwinning van het seizoen.

De laatste etappe in Noorwegen is meteen ook de lastigste: zondag moeten de renners een klim van eerste categorie en twee van tweede over.

.

bron: Belga